Rosetter til ridestævner
Inspiration: Design flotte rosetter til rideklubbens kommende stævner

Er det ved at være tid til at få fyldt lageret med rosetter og medaljer i rideklubben, så I er klar til de kommende stævner? I så fald er I formentlig ved at undersøge og debattere, hvordan de kommende præmier skal se ud. For et par årtier tilbage var rosetter meget standart og lignede ofte hinanden, bortset fra logoet i midten. Det ser dog anderledes ud nu, hvor kreativitet, farver og glam har ramt præmierne, ligesom det har ramt resten af rideverdenen. Glimmer, glam og matchende farver er simpelthen kommet for at blive. Læs med videre og få inspiration til, hvordan netop jeres rideklub kan få distriktets flotteste rosetter hos BR Roset.

Formelle farvekoder til rosetter

Der er naturligvis nogle farvekoder, der skal overholdes, når det gælder præmierækkefølgen, som lyder:

  • Første plads: Rød og hvid
  • Anden plads: Blå og hvid
  • Tredje plads: Grøn og hvid
  • Øvrige placeret: Grøn
  • Clear round: Rød og blå

Til gengæld kan der virkelig kredses om rosetterne, når de gives som CUP rosetter, ligesom der i western ridning ikke er de samme krav til farver, som i disciplinerne springning, dressur og military. Bemærk at disse farvekoder i princippet kun er gældende for konkurrencer, der afholdes under Dansk Rideforbund. Har du en hest opstaldet på en privat gård, hvor I har besluttet jer for at afholde et ministævne, er det jer selv, der 100 % styrer farverne og reglerne.

Unikke designs på klubbens rosetter

Lad os vende tilbage til selve designet af rosetterne. Klubbens logo og navn skal gerne fremgå på rosetten. I stort set alle tilfælde placeres dette på en platte i midten af rosetten. Er der tale om store CUP rosetter, kan man også vælge at få skrift på båndet. Det er ligeledes muligt at få en rose i midten af rosetten frem for en platte. Her vil det give mest mening, hvis man så skriver klubbens navn eller logo på båndet. I øvrige tilfælde kan der fx på båndet stå noget, der identificerer, hvad rosetten står for. Fx ”Nibe cup vinder 2023”, eller hvilken konkurrence der nu er tale om. Ligesom der er forskel på størrelsen på rosetter, er der også stor forskel på båndet. Hvad med at peppe rosetterne op med et enkelt bånd med glimmer på? Kig forbi www.brroset.dk og lad jer inspirere af deres store udvalg inden for rosetter og øvrige præmier. Det er bare lidt federe at være klubben med de eftertragtede præmier til stævnerne.