Brug for en kørestol? Sådan finder du den rette

For nogle mennesker er en kørestol et livsvilkår efter en ulykke eller en skade. Andre har blot brug for en kørestol i en afgrænset periode som aflastning efter en operation eller andet. Uanset, hvad er det vigtigt, at der vælges en udgave, der passer til brugeren. Hos SeniorSalg.dk ved vi, at mennesker er vidt forskellige, og at der derfor også er forskellige behov. Her kan du blive klogere på, hvad du skal overveje, før du køber et hjælpemiddel hos os.

Find en kørestol, der passer til dig

Har du mere permanent brug for en kørestol i det daglige, skal du selvfølgelig gå efter en model, der passer bedst muligt til dig. Det vil sige, at du skal se på komfort og på de situationer, du skal bruge stolen i. Til en aktiv livsstil med sport og lignende er en letvægtsmodel det mest optimale valg for mange brugere. Her er det vigtigt, at den er let og nem at komme rundt med, selv hvis du er ude på ture med mere ujævnt terræn. Skal du primært bruge kørestolen indendørs, kan en smallere model være en fordel, når du skal komme rundt. Har du kun brug for en kørestol som aflastning i en kortere periode, har prisen også noget at sige. Her vil én af vores billigere modeller være et fint valg i langt de fleste tilfælde.

Ting, du bør overveje inden køb

Det er vigtigt at finde en model, der matcher din livsstil og din person. Derfor kan du med fordel bruge lidt tid på at analysere dine behov:

§ Skal kørestolen bruges hver dag – og i hvor mange timer?

§ Har du en aktiv livsstil?

§ Skal det være en let eller en mere robust model?

§ Er der tilbehør og hjælpemidler, der kan gøre din hverdag lettere?

Tilbehør er vigtigt, da det kan være afgørende for, hvor godt du sidder, og hvor behagelig kørestolen er at bruge. Her er en god siddepude og benstøtte, der kan justeres, helt essentielt. Dernæst kan ting som regnslag og en taske være rart at have, når du skal på farten. Hvis du kun bruger stolen som aflastning og ellers bruger stok eller krykker, vil stokkeholdere, der kan monteres, være et godt og praktisk tilbehør. Hos SeniorSalg.dk har vi altid et stort udvalg – og vi har også en kørestol til dit behov.